Retinol

Vad är Retinol?

Retinol är en form av vitamin A. Retinol har många bra egenskaper för din hud och är en effektiv och populär ingrediens för att minska tecken på ålderstecken. 

De flesta antiage-produkterna har någon form av Retinol i sig. Man skall komma ihåg att Retinol är kraftfull även då det inte är en syra. Unga människor som vill jobba antiage bör inte använda produkter med Retinol för att uppnå detta. Utan istället använda produkter i förebyggande syfte. Såsom produkter med mycket fukt och näring.

Men människor 35-40 år och uppåt kan med fördel använda produkter innehållande Retinol. Oavsett synliga tecken på för tidigt åldrad hud då Retinol också används i förebyggande syfte eftersom Retinol är en långsam, dermatologiskt testad ingrediens inom anti-aging. Alltså  innan de första tecknen på åldrande blir synliga i huden.   Men rådfråga alltid Din hudterapeut eller annan person med expertis inom området. Alla över 40 behöver inte använda Retinol och jag rekommenderar inte den ingrediensen om man är ny till hudvård.


Åldrandet är en naturlig del av livet och vackert. Självklart åldras också vår hud. Och som med andra organ bör man ta hand om sin hud och hjälpa till i processen mot förtidigt åldrande.  Det finns flera bra ingredienser som kan hjälpa till att bygga upp och stärka vår hud, samt hjälpa till att bekämpa ålderstecken. En av dem är retinol.

Vad gör Retinol för huden?

Retinol har många bra egenskaper som stärker och vårdar mogen hud.

Med tiden saktar det mesta i kroppen ned. Som för huden, den förlorar sin smidighet och struktur. Huden blir alltså mindre fast och smidig eftersom cellförnyelsen i huden avtar och förnyar sig inte i samma takt som tidigare i livet.

Då är det perfekt att tillföra Retinol som påskyndar hudens cellförnyelse och det hjälper huden att återuppbygga sin struktur och tjocklek. (Förtjockad hud och förtunnad hud kan Du läsa om i senare inlägg.)

När man blir äldre så förtunnas överhuden och huden blir då mer känslig för yttre påfrestningar. Retinol gör överhuden tjockare och underlättar cellomsättningen. Retinol bidrar till keratinnivån i huden, förhindrar nedbrytning av kollagen och elastin och ökar hudens innehåll av vitamin A.

Retinol har egenskaper som gör huden slätare, lenare och strålande.

Varför skall jag använda Retinol?


Retinol är en aktiv ingrediens som stärker din hud och minskar fina linjer, pigmentförändringar och andra tecken på åldrande i huden. Det finns flera olika produkter som innehåller Retinol och som ger en effektiv verkan inom anti-aging.

På marknaden finns både dagkrämer och nattkrämer med retinol, men du kan även tillföra retinol i huden med ett serum, mask eller booster.

Ökad effekt av Retinol


Du får den bästa effekten av retinol om du använder en ansiktskräm med minst SPF på morgonen, till exempel Dermalogicas Skin dynamic recovery.

Eftersom Retinol ökar cellförnyelsen blir huden mer ljuskänslig. Och mer mottaglig för UV-skador. Använd alltid ett solskydd med hög solskyddsfaktor, gärna SPF50 under sommarmånaderna. Men i regel är Retionolbaserade produkter i allmänhet bäst att använda under vintermånaderna eftersom UV-strålningen är betydligt lägre under denna del av året.

Retinol fungerar bäst under en längre tid eftersom vår hud måste anpassa sig till den aktiva effekten av retinol på cellförnyelsen. Börja använda serum med retinol på kvällen två gånger i veckan. Din hud kan rodna lite när du använder serumet, detta är normalt.

HÖGEFFEKTIV RETINOL kan inledningsvis orsaka rodnad, en stickande känsla på huden eller torrhet. Din hud behöver tid att vänja sig vid denna kraftfulla ingrediens. Det är viktigt att introducera formulan gradvis.

Vilka behandlingar skall jag välja?

Hos mig kan Du välja ”Dermalogica Power firm” eller ”Retinol Lift-behandling”.
Är Du osäker på vilken behandling Du skall välja så kan Du såklart alltid kontakta mig.

Lycka till med Din antiagebehandling, jag finns med varje steg – om Du önskar.

😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *