C-vitamin i hudvård

Vad är C-vitamin bra för då det kommer till hudvård?

Och vem bör använda det?

C-vitamin, även kallat askorbinsyra, är en ingrediens som många har börjat gilla i hudvård. Det är en gammal trogen ingrediens för hudterapeuter och hudvårdsprodukttillverkare. Men även konsumenten har fått upp ögonen mer och mer för denna fina ingrediens och kunskapen har blivit mer omfattande och fler och fler frågar efter produkter med C-vitamin.

Vad gör C-vitamin i huden?

C-vitamin tillför huden lyst och jämnar ut hudtonen. Den bleker alltså pigmentfläckar såsom solfläckar och åldersfläckar m.m… C-vitamin finns i alla hudens lager, där den är mest koncentrerad i överhuden (epidermis). 
I huden har vitamin C många goda effekter. Bland annat hjälper vitaminen till att stimulera kollagenproduktionen. Vilket gör att C-vitaminbehandlingen passar utmärkt med kollagenprodukter som hemvård alt. tvärtom.

C-vitamin är också en kraftfull antioxidant som hindrar fria radikaler från att orsaka oxidativ stress i huden. Fria radikaler bryter ner våra hudceller och snabbar på nedbrytningen av kollagen vilket leder till att huden åldras i förtid. Vitamin C hjälper huden att neutralisera de fria radikalerna så att hudcellerna inte tar skada.

För vem passar C-vitamin?

C-vitamin passar alla hudtyper. Det finns dock olika former av C-vitamin. Allt från pulver till gel. Är huden ovan vid C-vitamin så bör man ta det lugnt i början och använda mildare former såsom gel, eller mask. Alltså börja gradvis då en del personer upplever en mild irritation. Men det är oftast vid en mer koncentrerad form av C-vitamin.

Vilka produkter passar bra med C-vitamin?
C-vitamin tillsammans med andra antioxidanter som E-vitamin och retinol. Dessa förstärker nämligen effekten av C-vitamin på huden. Och produkter med kollagen då C-vitamin hjälper produktionen av kollagen i huden.

Boka gärna en ProVitamin C-behandling för att få en underbar lyster samt en jämnare hudton. Resultat redan vid första behandlingen.

TIPS:

Om din hudvårdsprodukt blivit brun eller mörkorange i färgen har C-vitaminet oxiderat. Det innebär att produkten har förlorat sin verksamma effekt och bör bytas ut.  

HUDVÅRD MED C-VITAMIN FRÅN DERMALOGICA

BioLumin-C Gel Moisturize

BioLumin-C Serum

BioLumin-C Eye Serum

Handla här

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *