Massage

Många kommer till mig med värk i kroppen. De behöver hjälp med stel nacke, spänningshuvudvärk, värkande ländrygg, o.s.v.. Massage är också menat som förebyggande mot värk och stela kroppar. Att gå regelbundet är alltså väldigt viktigt för att undvika värk. Men oftast så går man ju inte på massage om man inte har någon typ av värk eller känner sig stel. Men det glädjer mig att allt fler förstår vitsen av massage. Det är mycket tackvare att vissa arbetsgivare låter sina anställda få utnyttja friskvårdsbidraget. Och allt fler anställda utnyttjar hela bidraget för att ta hand om sig själva på olika sätt. Att kombinera träning och massage är jättebra. Och nu skall Du inte behöva välja mellan träning eller massage. Hos mig kan Du nu köpa ett klippkort på 3 eller 5 behandlingar, eller den summa Du vill (vill Du lägga en egen summa så kontakta mig för mer information) och sedan lägga resterande på gymkort eller annan typ av träning.

Ofta pratas det om nacke, axlar och rygg när det kommer till massage. Men ofta sitter problemet inte där värken upplevs. En massage på 60 minuter kan vara bra att lägga in ibland, så att man kan gå igenom hela kroppen och inte bara baksida överkropp. Ett bra sätt att låta kroppen vila efter en djupgående massage är faktiskt att ta en helkroppsmassage. Då hinner Du njuta av effekten. För även om man tänker att man skall ta det lugnt efter massagen så har man oftast mycket att göra när man kommer hem.

Varför tjatar vi massörer om att man skall dricka mer vatten än vanligt efter en massage?

Att dricka extra mycket vatten efter en massage hjälper kroppen att rensa ut slaggprodukter/toxiner. Dessa frigörs i kroppen vid massage. Och behöver komma ut. Och med hjälp av vatten rensas systemet. Dessa toxiner kan också gör att man känner sig yr. Precis som avslappnade muskler och psyke kan. Så drick vattnet Du blir serverad på salongen eller kliniken och fortsätt att dricka. Vatten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *