Flooding

 Återfukta huden hemma under sommaren!

Under de varmaste sommarmånaderna förlorar huden fukt. Eftersom solen torkar ut huden och i Sverige är luftfuktigheten inte så hög som i andra länder – där vi kanske inte känner oss så torra i huden under sommaren. Vissa av oss är också dåliga på att dricka vatten…

Att svettas och låta svetten självtorka på huden gör också att vi känner oss strama i huden och även detta kan torka ut huden.

Att använda sig av flooding är då en bra sak! Något som vi hudterapeuter alltid gör under våra behandlingar. Men hur gör man det hemma?

Du har säkert hört talas om den stora trenden “flooding” som härstammar från Korea?

Flooding innebär att man lägger fukt i olika lager (flooding – översvämmning): serum, essence, booster, ampull osv. Fuktgivande produkter helt enkelt. Och när vi lägger olika serum i lager så använder vi alltid tunnast konsistens först och sedan tjockare konsistens (produkter med olja eller stora molekyler). Eftersom produkter med tunnare konsistens inte “når” huden lika bra om oljiga (tjocka) produkter läggs först.

Man överöser alltså huden med fukt. Detta gör vi säkert, nästan, redan då många av oss redan använder olika produkter för fukt och älskar att höja fuktdepåerna i huden. Men med denna teknik går vi snäppet längre. Har man gått på ansiktsbehanding så vet man att hudterapeuten lägger mängder av produkter på huden. Och många undrar om detta vekligen funkar. Lägger sig inte produkterna bara ovanpå varandra utan att penetrera huden? Nej, gör man det i rätt ordning så får man bara positiva resultat och slösar inte en droppe!

Ingredienser som är bra för detta:

hyaluronsyra, centella asiatica, panthenol, propolis, ceramider, niacinamid etc. 

  • Börja med förtvätt – t. ex.vattenlöslig olja, som tillför huden mycket fukt
  • Sedan en fuktgivande ansiktstvätt- gärna en kräm som tillför huden mycket fukt.
  • Exfoliera huden (Enzympeeling eller kornpeeling – det som din hudterapeut rekommenderar).
  • Använd en toner/mist eller ansiktsvatten som verkar lugnande och ger fukt. Den skall vara ”lätt”. Så en mist är att rekommendera.
  • Klappa sedan in ett serum/booster med hyaluronsyra – som är tunt i konsistensen.
  • Sedan klappar du in essence/ampoule. Har du förstorade porer funkar niacinamid perfekt. Här kan du också välja om du vill jobba mot pigmenteringar/fina linjer etc..
  • Huden skall vara lite fuktig och då klappar du sist in ett serum som är tjockare i konsistensen. T. ex. serum med ceramider eller en olja.
  • Spraya toner eller mist igen så att huden är fuktig inför avslutande produkt.
  • Avslutande produkt är mjukgörare (och separat ögonkräm) med mycket fukt och näring. Samt SPF. Är man väldigt torr i huden så passar en fetare mjukgörare perfekt. När du smörjt in mjukgöraren så kan du använda ice globes för att stänga huden och stänga inne de fina produkterna. SPF kan läggas före eller efter ice globes.

Nu kommer huden verkligen att se polerad ut, stråla och ha en superfin glow!

Den här trenden passar alla hudtyper/hudtillstånd och du får såklart hjälp med att skräddarsy rutinen efter ditt hudtillstånd. Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Trevlig vecka!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *