Tillbaka!

Tillbaka på salongen på heltid igen. Det känns skönt. Ni kunder börjar hitta tillbaka igen. Så kul! Och kul att ni saknat mig 🙂 Jag har saknat er! Mitt år som yrkeslärare för spa- och hudterapeuter var kul och givande. Mycket och väldigt stressigt. Jag tror inte någonsin att eleverna kommer att förstå hur mycket jag jobbade bakom kulisserna.

Hade länge velat jobba som yrkeslärare. Men har alltid känt att jag vill ha stor erfarenhet av själva yrket först. När jag gick i skolan så hade våra lärare bara hunnit jobba i två år. Man måste ha jobbat minst två år för att få vara yrkeslärare. Men jag kan tycka att det är lite, lite. Efter två år så kan man inte så mycket om branschen och har förmodligen inte hunnit jobba på så många ställen att man fått ihop en bra erfarenhet. Och är man yrkeslärare så är det bästa -mycket erfarenhet. Att kunna visa alla tricks och förstå branschen.

Att jobba som yrkelsärare i en skola som går under en och här t.o.m. två organisationer ger inte fria händer direkt. Man måste följa allt. Minsta detalj. Och det är svårt att få eleverna att förstå att man som lärare måste hålla sig inom ramen. Att gå utanför ramen gör bara att man förvirrar dem. När examen kommer så måste de göra exakt det som vi lärt ut. Sedan när de är ute och jobbar så kan de göra hur de vill, eftersom de då vet hur man gör för att inte skada huden osv. Plus att man själv känner sig överkvalificerad. Att vara på salongen känns därmed verkligen skönt då jag kan får fria tyglar och kan använda all min kompetens. Jag slipper känna mig hämmad.

Men erfarenheterna jag har fått tar jag med mig och kommer att ha stor nytta av. Och kärleken från eleverna!

(Nu gör jag ett nytt försök med bloggen. Har fått många önskningar om inlägg. Jag såg att mitt senaste inlägg här var november 2022. Sedan dess har det bara rullat på med annat. Den här bloggen startade jag 2022 när jag gjorde om allt. Tyvärr så försvann den gamla så jag fick börja om…)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *